Gammelrosa Fredags Scones…

|By Ayoe Sine| Brød, Forår, Frugt, Scones

Gammelrosa Fredags Scones…

Forberedelse: 15 minutes

Tilberedning: 20 minutes

Total Tid: 35 minutes

Antal: 12 Lovely Scones

Gammelrosa Fredags Scones…

Jeg har ikke bagt scones i flere år, mest af alt fordi jeg til tider har prøvet det, uden det store held. De er altid blevet for hårde og tørre, helt forkerte faktisk. I mine øjne smagte de altid nogenlunde ligeså tarveligt som dem man finder hos den gængse bager i Danmark, som smager for meget af bagepulver og margarine. Naehh måske ikke helt af margarine, da jeg aldrig bruger det, men det eneste sted jeg har haft lyst til at købe scones da jeg spiste hvede, var helt klart hos Reinh Van Hauen, deres scones var gode. De duftede og smagte af smør, de var bløde indeni, ja de var super lækre, hvis de dog bare havde bagt dem med sigtet spelt istedet for hvede, så ville jeg nok stadigvæk købe dem når jeg er i DK på visit.

Nå men tilbage til dagens scones, som jeg nu endeligt er kommet frem til. De er både gammelrosa og bløde, de dufter af smør og hindbær og smager dejligt selv uden smør. De er casual i deres udseende, ikke ligefrem yndige. Meeen når man skærer dem over så vinder de fint med deres gammelrosa og bløde krumme, som både kan nydes au naturelle, eller med smør, marmelade eller sågar chokolade om man vil.

Det vigtigste med scones er at de er bløde og rige på smør, de skal ikke være tørre og hårde… De skal være en lille hyggelig morgen eller eftermiddags bid som kan nydes med en god CUPPA.

Rigtig god Vendredi til jer alle!

Kærlige Kage Hilsner

Ayoe Sine Amélie

Ingredienser

    1.del:
  • 280g Sigtet Spelt
  • 10g Bagepulver
  • 1g Salt
  • 30g Rørsukker
  • 80g Koldt Smør (i tern)
  • 2. del:
  • 1 Stang Vanilje + 1 Spsk Rørsukker
  • 200ml Creme Fraiche 30-38%
  • 1 Æggeblomme
  • 125g Frosne Hindbær
  • Ekstra:
  • 1 Æggehvide (til pensling)

Instruktioner

  1. Forvarm ovnen til 220 grader.
  2. Bland mel, bagepulver, salt og sukker i en røreskål.
  3. Smuldr det kolde smør i melet til det ligner store brødkrummer.
  4. Tag en vanillestang, del den på midten og skrab kornene ud og bland dem i sukkeret.
  5. Bland creme fraichen med æggeblommen og vaniljesukkeret.
  6. Hak de frosne hindbær og tilsæt dem til dejen, hæld creme fraiche blandingen i og saml dejen hurtigt, ved at vende blandingen sammen i melet over nogle gange (ikke røre/piske.)
  7. Fordel dejen med en ske i 12 lige store scones, på en bageplade med bagepapir eller en silicomat.
  8. Pensel de 12 scones med æggehvide inden de bages på midterste rille i 15-20 min eller til de er gennembagte og gyldenbrune på toppen.
  9. Lad dem køle af på en bagerist til de er “HELT” kolde eller ok, så lukne da :-)
  10. Nyd de skønne scones som de er, eller med smør på ;-) Mmm…

http://ayoesine.dk/2012/03/02/gammelrosa-fredags-scones%e2%80%a6/

 

0 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *






Comment *